Stå-Uppsala

Artister:

Thomas Oredsson
Anna-Lena Bergelin (f.d. Brundin)
Fredrik Andersson
Ola Aurell

Lokal:

Stora scenen

Datum:

26 april

Tid:

15.15 Köp biljett

Längd:

50 minuter

Språk:

Svenska

Kategori:

Stand-up comedy

Pris:

150 kr

Föreställningen presenteras av Flustret

Stand-up comedy har under de senaste åren varit oerhört populärt i Sverige. Allt började för drygt 21 år sedan när stand-up comedyn togs till Sverige. Under Uppsala Magic & Comedy kommer ni kunna se en stor variation av komiker med olika stil och smak. I Stå-Uppsala får ni avnjuta just detta. Flera olika typer av stand-up med komiker från olika generationer.

Thomas Oredsson

Thomas är en av Sveriges mest rutinerade komiker. Han var till och med en av de personer som tog stand-upen till Sverige för drygt 20 år sedan. De senaste åren har han anordnat workshops för Sveriges humorelit och coachat dessa till att bli ännu bättre. Det är kanske därför han ibland kallas för Svensk stand-ups okrönte gudfader. Med en imponerande fingertoppskänsla och timing kan han hänföra sin publik och servera en skrattupplevelse de sent ska glömma.

Anna-Lena Bergelin (f.d. Brundin)

Anna-Lena är författare, komiker, sångerska och skådespelerska. Hon föddes och växte upp i Lund, har bott i Stockholm många år men bor numera i Malmö. Anna-Lena blev känd i TV-programmet DAILY LIVE med bl.a. sketcherna Nancy och Carina och Marja & Agneta som hon gjorde tillsammans med Lill-Marit Bugge i slutet av 1980-talet. Hon har översatt Edith Piafs sånger till skånska. Hon spelar och sjunger i komiker- och musikgruppen ”En liten jävla kvinnorörelse” tillsammans med Ann Westin, Zeid Andersson och Yvonne Skattberg. Som ni märker är Anna-Lena en kvinna med många talanger men under Uppsala Magic & Comedy 2014 kommer hon fokusera på sin fantastiska förmåga att skapa glädje och skratt.

Fredrik Andersson

Fredrik växte upp i Tierp men jobbar numera som ståuppkomiker i London. Han har varit redaktör för TV4 ´s Parlamentet och skrivit material till några av Sveriges främsta komiker. Han har medverkat i TV-program som Roast på Berns, Ballar av stål och Robins. Han var en av akterna på Big Comedy-turnén och har även varit på Sverigeturné med Johan Glans.

Ola Aurell

Ola skriver och framför humoristiska sånger. Han har synts i RAW på Kanal 5, hörts i flera humorsammanhang i P3 och gjort stor succé på visfestivaler och humorscener över hela landet. Han arbetar även som improvisationskomiker. I maj 2012 släpptes hans första skiva Tio sånger med sensmoral och 2013 kom uppföljaren Sagor för trasiga barn som producerats av Johan Johansson.