Gatuartister

Artist:

Charlie Caper
Gaston

Lokal:

Uppsala city

Datum:

25 och 26 april

Tid:

Utspritt under dagarna

Längd:

20 minuter

Språk:

Svenska

Kategori:

Trolleri

Pris:

Kostnadsfritt

Gatuartisterna presenteras av Uppsalacity.

Gatuartister framför sina föreställningar på gator och torg för förbipasserande. Detta är en oerhört svår konst att bemästra. Händelser kan störa föreställningen, personer kan gå rakt igenom ”scenen” och publiken kan gå precis när de vill. Som tur är har vi anlitat två att Skandinaviens bästa gatuartister, Charlie Caper och Gaston.

Charlie Caper

Charlie är en vagabond med en förkärlek för det goda i livet. Han har rest flera varv runt jorden som gatuartist och betalt hela sitt uppehälle med det som hans publik har lämnat i hatten. Vid världsmästerskapen i trolleri i Peking 2009 kom han på en hedrande andra plats och han är den enda trollkarl som vunnit TV-programmet ”Talang” (”America´s got talent”, ”Britain’s got talent” o.s.v.). På senare år har han börjat experimentera med magi i samband med teknik. Han har tillsammans med en kollega skapat en iPad-akt som har fått miljontals visningar på Youtube och den akten har återigen tagit honom jorden runt.

Gaston

Gaston är en modern varietéartist som sysslar med jonglering, magi, utbrytning och humor. Hans härliga göteborgscharm och träffsäkra humor kan få vem som helst på fall. Han har vunnit både svenska och nordiska mästerskapen i trolleri och har varit en drivande kraft inom svensk magi. Han har uppträtt i Storbritannien, Island, Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Tyskland på teatrar, stand-up klubbar, casinon och kryssningsfartyg. Han har sedan 1998 gjort specialshower för Wallmans Salonger i Oslo, Malmö och Stockholm samt Wallmans på turné. Han har även gjort 350 föreställningar på Lorensberg för över 80.000 personer. Med Gaston på scenen får du hålla i hatten för det här kommer gå undan!