Galashow

Kollage av de sju artister som uppträder i galashowen

Artister:

Yu Ho-Jin
Kate Lucas
David Williamson
Anna-Lena Bergelin (f.d. Brundin)
Lasse Nilsen
Malin Nilsson
Johan Ståhl
Ralph Harris
Samt vinnaren av SM i trolleri 2014 (Vinnaren utses samma helg)

Lokal:

Stora scenen

Datum:

26 april

Tid:

19.00 Köp biljett

21.00 Köp biljett

Längd:

85 minuter

Språk:

Svenska och engelska

Kategori:

Humor och magi

Pris:

350 kr

Galashow 1 presenteras av Swedbank

Galashow 2 presenteras av Hansoft

Galashowen har artister från tre olika kontinenter med trollkonstnärer, komiker, humoristisk musik och en mimartist. Detta är en föreställning med absolut världsklass som besökarna sent kommer glömma! Om du bara ska se en föreställning under festivalen är detta den du ska välja.

Yu Ho-Jin

Sydkorea anses av många vara i framkant av utvecklingen av magi i världen. De har två universitet där eleverna studerar magi på heltid och vid det senaste världsmästerskapet i trolleri vann Sydkorea flest medaljer av alla nationer, 7 av 21 möjliga. Den som utmärkte sig mest var Yu Ho-Jin och det var även han som fick VM´s mest prestigefyllda pris, Grand prix. Efter hans sju minuter långa akt fick han en åtta minuter lång stående ovation. Vi är oerhört glada och stolta över att Yu Ho-Jin kommer till Uppsala Magic & Comedy 2014.

Kate Lucas

Kate är en brittisk komiker som av många spås en väldigt ljus framtid. Hon framför sina stundtals mörka och insiktsfulla låtar med en härlig lekfullhet. Hon levererar originella melodier med sofistikerade texter på ett unikt sätt. Många festivalbesökare kommer bli fascinerade av att få en inblick i hennes stundtals förvridna världsbild. Kate bor och verkar i London. Hon gör sina första framträdanden i Sverige på Uppsala Magic & Comedy 2014.

David Williamson

David anses av många i trolleribranschen som världens bästa komiska trollkarl. Men låt inte hans smått galna stil lura er, han är även en av världens skickligaste close-up magiker. David Williamson gör ett avbrott i sitt hektiska schema för att besöka den eviga ungdomens stad, Uppsala. David blandar galna upptåg med stark magi och publikmedverkan. Man vet aldrig vad som kommer ske när han är i farten.

Anna-Lena Bergelin (f.d. Brundin)

Anna-Lena är författare, komiker, sångerska och skådespelerska. Hon föddes och växte upp i Lund, har bott i Stockholm många år men bor numera i Malmö. Anna-Lena blev känd i TV-programmet ”DAILY LIVE” med bl.a. sketcherna Nancy och Carina och Marja & Agneta som hon gjorde tillsammans med Lill-Marit Bugge i slutet av 1980-talet. Hon har översatt Edith Piafs sånger till skånska. Hon spelar och sjunger i komiker- och musikgruppen En liten jävla kvinnorörelse tillsammans med Ann Westin, Zeid Andersson och Yvonne Skattberg. Som ni märker är Anna-Lena en kvinna med många talanger men under Uppsala Magic & Comedy 2014 kommer hon fokusera på sin fantastiska förmåga att skapa glädje och skratt.

Lasse Nilsen

Lasse är en av Sveriges bästa komiker med över tio års erfarenhet från klubbscenen både i Sverige och utomlands. Förutom sin vassa politiska satir så är han den enda komikern i världen med fem års utbildning på legendariska l’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris. Något som gett honom en helt egen stil. Alltid roligt, alltid intelligent och alltid levererat med full kroppskontroll presenterar Lasse komik som du aldrig sett förut.

Malin Nilsson

Malin är känd för sin varietéinspirerade stil och sitt coola sätt att framföra klassisk magi. Med imponerande fingerfärdighet, kvick humor och knäppa idéer har hon gjort hela Europa till sitt arbetsfält. Malin har producerat magiföreställningar på Skillinge Teater sedan 2005, hon har gett ett sjuttiotal föreställningar i Hollywood på The Magic Castle och kan skryta med ett tredjepris vid The World Championship of Street Magic (Tyskland 2010). Senast kunde hon ses på Drottningholms Slottsteater där hon har spelat föreställningen Le Petit Spectacle Magique.

Johan Ståhl

Konferencier under föreställningen är Johan Ståhl. Han är Uppsalabo men har hela världen som sin arbetsplats. Johan har tidigare gjort två egna produktioner på Uppsala stadsteater: Mitt liv som trollkarl (2009) och En trollkarls bekännelse (2013). Han har vunnit priser i London, Köpenhamn, Venedig, Peking, Atlanta, San Diego och Las Vegas. Han har gjort 122 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood som räknas som magivärldens epicentrum.