Press

UPPSALA MAGIC & COMEDY 25-27 APRIL 2014 PÅ UPPSALA STADSTEATER

Uppsala Magic & Comedy är en ny magi- och humorfestival som kommer äga rum i vår på Uppsala stadsteater.
Publiken bjuds bland annat på close-up magi, stand-up comedy, skrattyoga, barn- och familjeföreställningar, prova-på kurser i trolleri, improvisationsteater, stand-up kurs för chefer, varieté och galaföreställning.

Sammanlagt bjuder festivalen på drygt 50 programpunkter under de tre dagarna.

Några av artisterna är Magnus Betnér, Tobbe trollkarl, André Wickström, Anna-Lena Bergelin (fd Brundin), Charlie Caper, Al Pitcher och Tom Stone.

Artisterna kommer inte bara från Sverige utan är bokade från fyra olika världsdelar. En av föreställningarna är From the Dark med Chilienaren Juan Esteban Varela. Det är en trolleriföreställning för blinda. De seende gästerna får en ögonbindel på sig och går in i ett mörk rum. De får sedan en låda som spänns fast på benet varpå trollkarlen berättar vad de ska ta upp och vad de ska göra med föremålet. Därefter sker trolleriet i allas händer. Publiken ser inte magin, utan känner den.

Initiativtagare och festivalgeneral är magikern Johan Ståhl, silvermedaljör i VM i trolleri vid Blackpool 2012 som säger:
Det känns oerhört kul att det äntligen ska bli verklighet! Jag har jobbat för det här i snart sex år, så det känns nästintill overkligt. Saker och ting börjar falla på plats. Artisterna är bokade och programmet är satt. Det ska bli superkul att få genomföra denna jättesatsning!

Parallellt med festivalen anordnas svenska mästerskapen i trolleri där Sveriges främsta trollkarlar göra upp om vem som blir svensk mästare i magi 2014. Även detta ingår i festivalen på Uppsala Stadsteater. Den 15 november släpps festivalens program på www.uppsalamagicandcomedy.se. Biljetterna säljs via Uppsala stadsteaters biljettkassa. Uppsala Magic & Comedy kommer äga rum på Uppsala stadsteater 25 - 27 april 2014.

Den officiella festivallåten är skriven, komponerad och framförd av Ola Aurell:

Presskontakt:

Christina Glaeser
christina.glaeser@gmail.com
073-947 98 51

Festivalgeneral:

Johan Ståhl
info@johanstahl.se
070-438 70 30

www.uppsalamagicandcomedy.se